pondělí 21. prosince 2015

Zaručený tip, jak si šplhnete u kluka - aneb: "Zlato, budeme se dívat na fotbal?"

Moji milí,
zdravím vás v tomhle předvánočním chaosu a po dlouhé době vás vítám při novém článku. Dnes bych se ráda věnovala tématu, které je pro někoho absurdní a nereálné, pro někoho každodenní záležitost, jako pro mě. V době, kdy jsem byla na prvním stupni základní školy, můj taťka trénoval místní dorost. Sem tam jsem se zašla podívat na trénink, sem tam jsem si potajmu prohlídla registrační karty hráčů, které měl taťka doma na skříni. Achjo, to dětské bláznovství... Jednou družstvo jelo do Německa na turnaj a já jsem dostala tu možnost jet s nimi. Kromě toho, že jsem nabonzovala kluky, jak tajně kouří za plotem, jsem taky měla tu čest vidět fotbalový stadion v Mnichové - Allianz arenu. Další má fotbalová čest byl stadion v Londýně, kde ještě hrál slavný Petr Čech - Wembley...
Mám fotku s Petrem Čechem!

Jen je škoda, že dříve mě to nezajímalo zas až tak, jak dnes. Jak už někteří víte, s přítelem nás kromě lásky spojuje ještě jedna další silná věc, a to je právě fotbal. I když ještě nemám úplně 100% vychytané pravidla hry, o to víc mám vychytanou tu omáčku kolem. A to je ten důvod, proč se s přítelem tak dokonale doplňujeme. Nikdy bych neřekla, že já budu někdy holdovat tomuto sportu. Už jen proto, že z balonu mám velký strach (od doby, kdy se mi stal úraz...). Ale je něco jiného, když míči čelíte přímo, anebo když se na něj díváte z dálky na stadionu, tak, jak jsem se dívala v září v Miláně. Důvod, proč tento článek píši je ten, že chci ukázat, že neznamená, že když jsem holka, nemůžu vědět, co to fotbal je. 

A jaká je další výhoda, proč holdovat fotbalu? Dámy, pokud váš přítel s oblibou tráví večery u tohoto sportu, anebo dokonce za nimi vyráží do terénu, v tu chvíli není pro váš vztah nic lepšího, než ho v tom podpořit. Buď jet s ním, ale to nemusí vždy přivítat, protože i on si čas od času zaslouží nějaký ten relax, anebo mu to jen zpříjemnit krásným úsměvem :) Z vlastní zkušenosti vím, že to ocení většina fotbalových fajnšmekrů... A pokud žádného přítele náhodou nemáte, je to jedno velké plus, kterým si můžete u někoho šplhnout! Výborný námět ke konverzaci. Mám ráda ty večery, kdy si jen tak lehneme k televizi a díváme se na zápas!

Neposlední výhodou je to, že získáváte přehled. S tím, že fandíte týmu nějakého státu, dozvídáte se o něm i zajímavosti. Já už teď znám pár italských frází, začala jsem se více zajímat o italskou kuchyni (můžu jedině doporučit), začínám mít pojem o italské nátuře a v neposlední řadě se dozvídám více o italské kultuře. Itálie jako taková je strašně bohatou zemí a já začínám dost uvažovat o tom, že začnu se samostudiem italštiny... 

Oficiální členka fanklubu!
 Instagram ←


Zkrátka a dobře, holdovat fotbalu má jen jednu nevýhodu - naserete se, když prohrají. Ale tak to v životě bývá a fotbal není žádnou výjimkou, o to větší máte radost, když vidíte, že se blýská na lepší časy. Nikdy jsem nezažila takový pocit, jaký jsem měla při zpívání klubové hymny v kotli Interu. Husí kůže byla oproti tomuto pocitu nic... Fotbal si může užít i holka, může se stát její součástí života a může o tom něco vědět, stačí jen chtít. Možná, že se vám to nezdá, ale může vám to přinést více užitku, než si jen myslíte. A pokud ani "chtít" nepomůže, tak buďte prostě jen tolerantní ke svým fotbalovým fajnšmekrům :) A co si o tom myslíte vy? Má holka ve fotbale dveře otevřené? Ocení to protějšek, pokud ho ve fotbale bude přítelkyně podporovat? Máte cokoliv k tématu? Napište to!

5 komentářů:

  1. Škoda, že tenhle "zaručený tip" funguje jenom v případě, že kluk má rád fotbal (a že je jich spousta, co ho rádi nemají.)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mám veľa kamarátov ktorí milujú futbal, no zároveň ho nepozerajú nakoľko buď poznajú profesionálneho futbalistu a je to debil (nie každý je, ale odsúdili celý futbal) alebo majú radšej hranie ako sedenie. A u nich mi 100% nič takéto nepomôže. Pravidlá síce ovládajú, ale keď sa hrá na ihrisku, každý vie čo je faul a čo nie. Je škoda, že to mal byť "zaručený tip" a pritom to funguje sotva na polovicu chlapov. V každom prípade to ma tú druhú polovicu funguje dokonale :) žiaľ, takého čo má rád futbal v TV poznám len jedného. Moji kamaráti sú skôr na box, ktorý pozerajú rekreačne a pravidlám nerozumejú (ako aj ja)

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. V každom prípade si myslím, že muž ocení ak to ženu baví (a jeho tiež), inak sa na ňu bude pozerat s pohľadom: bože prečo práve toto? ... A až keď na to bude mať pádny dôvod, tak to akceptuje .... "Čaro" dnešnej doby

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To kolem mě je zase hodně kluků, který mají zkrátka oblíbený jeden tým, pro který prostě žijí. A je fajn, když je v tom holka podporuje. A s tím faulem bych byla opatrná, je to strašně relativní pojem :) Děkuji za komentář a názor! :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! Pamatuj, že názor je snad ta největší svoboda, co člověk má :)