pátek 1. ledna 2016

Nechci být na vrcholu, jsem divná? Nový rok 2016 začíná!

Moji milí, zdravím vás.
Po řádném oslavení Silvestra a nového roku se znovu obracím k vám, k váženým čtenářům, a to z jednoho prostého důvodu. Ne, nejsem pověrčivá, ale něco mi říká, že na té dnešní pranostice něco bude. I když jsem to vlastně vůbec nečekala a ani v nejmenším neplánovala, přechod do nového roku mě tak nějak "vzal." Nevím, jestli to bylo hladinou alkoholu v krvi, nebo ohňostroji symbolizující příchod něčeho nového. Jako by mi najednou narostla křídla, já vyletěla o pár metrů výše nad můj život a poohlédla se, co vše jsem stihla dokázat, udělat, spáchat a pokazit. Jako bych četla knihu a vrátila se o pár kapitol zpět. A vůbec to není na škodu...

Mrzí mě, že člověk je dosti náročný tvor. Má málo, chce víc. Má víc, chce ještě víc. A když má úplně všechno, uvědomí si, že mu možná bylo líp, když měl "málo." Já si dovoluji z tohoto davu vystoupit a snažím se vystačit si s tím, co mám. Tajemství štěstí podle mě spočívá v tom, že jej chcete hledat. A jak se říká, kdo hledá, najde. Když projíždím ty fotky na Instagramu, kde lásku symbolizuje pánova ruka na volantu BMW, dámy ruka držící kabelku a peněženku "LV," a to vše nejlépe vyfocené nakrouhlým jablkem, je mi z toho smutno. TO je to, co po nás dnešní společnost vyžaduje. Být na vrcholu. Já se dennodenně přesvědčuji tím, že vrchol není zdaleka to, co by pro člověka mělo znamenat cíl. Například ti, co sledují blogy, ví, o čem je řeč. Blogerky na vrcholu se navzájem pomlouvají, žalují na sebe a hází si klacky pod nohy. To je to, kde chtěly být? To je ten jejich cíl? Upřímně, vůbec si nedělám hlavu z toho, že mám pár článků bez komentáře, že na stránce blogu je 119 lidí, zatímco "blogy na vrcholu" se "pyšní" několika tisíci až desetitisíci "věrných" čtenářů. A takových zasraně zkažených vrcholů je na světě strašně moc...
... přitom ke štěstí stačí tak málo 

Ne, nebudu se omlouvat za vulgarismus, který jsem použila, protože lepší autenticitu jsem prostě nenašla. Tímto chci říct, že jsem strašně ráda za to, že mám svůj prostor, ve kterém mám možnost realizovat své plány, nápady a myšlenky. Jsem ráda za těch pár lidí, kteří se rádi podívají na tento blog. Znamená to pro mě strašně moc!

Nenapsala jsem toho příliš, ale má potřeba byla vyplněna. Tímto vám, milí čtenáři, přeji jen to dobré v novém roku. Zkrátka, ať se vám daří. Děkuji za podporu, za vaše názory, na kterých mi nesmírně záleží. Názor podtrhuje osobnost a panuje jeho svoboda. Budu vděčná všem, kteří tuto svobodu využijí pod jakýmkoliv článkem a příspěvkem. Mějte se rádi.


P.S. Možná právě ty jsi 2000. návštěvníkem tohoto blogu, děkuji ♥

12 komentářů:

  1. V tomhle jsme rozdílní. Já jsem naopak typ člověka, kterého baví se k tomu vrcholu propracovávat. Něco vybudovat od nuly a překonávat. Užívat si každý ten metr, kdy jsem výš. Ať už jde o hru, kreativní věc, studium, váhy v cvičení. Naopak v situaci, kdy se na určitý vrchol dostanu (v tém případě uživatelský status v jedné nejmenované hř), nadšení opadá. V ten moment ztrácím motivaci a těžko se mi hledá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeci jen tam nějaká podoba je... Jístě, že mě baví se zlepšovat, bez toho by to ostatně nešlo. Ale chci být na vrcholu, který si stanovím já, ne na tom, který mi stanoví společnost. Výsledkem je dobrý pocit... :)

      Vymazat
    2. Taky miluji to, když mě něco žene dopředu, že mám motivaci a každým dnem jsem o něco blíž k tomu vysněnému cíli. Jako psala Lamič ! :) www.denniesk.blogspot.cz

      Vymazat
    3. Jak jsem psala, jde o to, co si člověk pod vrcholem sám představuje :) Někdo prostě potřebuje to "nakopnutí." Díky za komentář :)

      Vymazat
  2. Každý den, kdy se probudíš, tak jsi na vrcholu toho všeho, co tě obklopuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezky řečeno... Ale ne každý den je posvícení :)

      Vymazat
  3. Konečně je někdo kdo myslí ohledupně na okolí kolem. Tím jsi mě moc potěšila. Já sama mam blog a znám ten pocit když mi někdo napíše hezlý komentář nebo začne být pravidelným čtenářem. Nechci ale nikoho k tomu nutit,kdyby jsi ale chtěla můžeš se jen kouknout na můj blog: http://thedoortomylittleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že to tak taky někdo vidí :) Mnohem více si jich vážím, když vím, že jsou pravidelnými čtenáři rádi a dobrovolně, ne kvůli tomu, že je to jako podmínka do giveaway... Jistě mě chápeš :) Děkuji za komentář, na blog se ráda podívám :)

      Vymazat
  4. Je sice hezké být na vrcholu, ale vzápětí zjistíš, že je lepší být dole. Moc hezký článek a pravdivý. Znám osobně několik lidí, kteří sice vylezli nahoru, ale zjistili, že by zase dali všechno pro to, aby byli dole. Když je člověk nahoře, nejenže ztratí třeba soukromí (pokud jde o internetové blogy či YouTube kanály), ale také ztrácí sama sebe. Já jsem strašně rád i za těch pár desítek lidí, co ke mě přijde a vyjímečně něco okomentuje. Každý komentář mě vykouzlí úsměv na tváři. Máš pravdu, když jsi nahoře, kazí tě to plány. Pokud jde o ty holky nebo kluky, kteří si získávají obdiv u opačného pohlaví (možná stejného), taky mě to štve. Každý nadává na tzv. "zlatokopky" a "zlatokopy", ale hlavně, že oni jimi jsou. Nicméně ti přeji šťastný nový rok 2016 a hlavně, ať se ti podaří splnit všechny plány, co chceš v tomto novém ruce udělat. Ať jsou jakékoliv. Pevně věřím, že rok 2016 bude mnohem lepší, i když přiznávám, že posledních pár let jdou některé věci pěkně z kopce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opět jsem moc ráda, že se mnou souhlasíš. Taky znám pár lidí, co by dali všechno, aby zase 'klesli' o trochu níž. Tady už záleží, jaké je ten člověk povahy. Ne nadarmo se říká, že jaké si to člověk udělá, takové to má. Já děkuji za přání, i tobě přeji úspěšný nový rok. Ráda se podivám na blog! A díky za vyčerpávající komentář :)

      Vymazat
  5. Vrchol není všechno! Mnohdy člověk pak zjistí, že má vše, co by chtěl, ale nemá přátele, ztratí tak blízké a v jeho okolí zůstanou jen závistivci. Samozřejmě, záleží na povaze člověka, každý je jiný. Btw., na blogu, mém blogu, už je ten slíbený článek, mrkni se :)
    Daily Fasshion - Nail care

    Daily Fasshion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :) To už záleží na povaze a prioritách :) Určité mrknu :) Děkuji za komentář :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! Pamatuj, že názor je snad ta největší svoboda, co člověk má :)